Menü Bezárás

A tinédzser visszaadja az elveszett pénztárcát a veteránnak, aztán rövid időn belül üzenetet kap az édesanyjától

Ez a klasszikus „Mit tennél?” helyzet… találsz egy pénztárcát, ami tele van készpénzzel, és fel kell tenned magadnak a legfontosabb kérdést.

Tommy O’Connor, az Irvingtoni Gimnázium végzőse, ezzel a pontos forgatókönyvvel szembesült, miután elhagyta a 7-Eleven töltőállomást a kaliforniai Fremontban, és észrevett egy földön heverő pénztárcát.

A Mercury News szerint egy köteg 100 dolláros bankjegyet fedezett fel benne. Később kiderült, hogy 2300 dollár volt készpénzben. Így Tommy nehéz helyzetbe került…A legtöbben szeretjük azt gondolni, hogy kijövünk belőle, miközben ragaszkodunk a becsületességünkhöz. Mindazonáltal a dolgok kétségkívül másak, ha ténylegesen a helyzetben van, és az emberi természet nevű kis ördög suttogja a kétségeit.

Szerencsére Tommy ragaszkodott az elveihez, és úgy döntött, hogy megtalálja a pénztárca jogos tulajdonosát. Problémát jelentett azonban, hogy nem talált nevet vagy címet a pénzzel együtt.

Ehelyett a középiskolába vitte a pénztárcát a pedagógiai asszisztenséhez, Andre Gomezhez. “Annyira aggódott, hogy megtalálja a pénztárca tulajdonosát“ – emlékezett vissza Andre. ”Egyetlen más lehetőség sem merült fel benne. Azonnal tudta, mit kell tennie.”Egy alaposabb keresés után Tommy és Andre találtak egy veterán azonosító kártyát a pénztárcában, amely egy nevet is tartalmazott. Innen elmentek, hogy kapcsolatba lépjenek a veteránnal annak érdekében, hogy visszaadják neki, ami jogosan az övé.

Az összejövetel megtörtént, és a veterán felfedte, hogy a pénz az ő bérleti díja volt, és ily módon felbecsülhetetlen értékű volt. 50 dollárral jutalmazta Tommyt, és megköszönte kedvességét.

Aranyszívű
A cselekmény még tovább bonyolódik. Kiderült, hogy Tommy-nak igazán nyomós oka volt, hogy elvegye a pénzt, és megtartsa magának a pénztárca megtalálásakor. A tizenéves családja fizetéstől fizetésig él, és a felfedezés előtti napon Tommynak még arra sem volt elég pénze, hogy megvásárolja saját ebédjét.

A KPIX5-el való beszélgetésében Tommy édesapja azt mondta: „Mivel hónapról-hónapra élünk, ez nagyon sok pénz, és annyira büszke vagyok rá, hogy ezt tette.”

És lehet is büszke. Tommy cselekedetei hitelt adnak annak az elképzelésnek, hogy a világ még mindig jó és igaz hely lehet, ahol az emberek nem azért segítenek a másiknak, mert kell, hanem mert ez a helyes.

Mi több, amikor Tommy édesanyja meghallotta, hogy mit tett a fia, szerető üzenetet küldött neki, hogy elmondja, mennyire „nagyon büszke” rá. “Ms. Kalra hívott. Különleges ember vagy. Elmondhatatlanul szeretlek.“ – szólt az édesanyja szövege.

Egyszerűen válaszolt: „Magadnak kellene megköszönnöd. Te neveltél fel.”

Tommy annyira könnyen eltehette volna a pénzt, hogy enyhítse családja saját gondjait, és valószínűleg senki nem lett volna okosabb. Az a tény, hogy nem tette, inspirációs forrás lehet az egész világon élő emberek számára. Végül a története sokkal többet ér, mint 2300 dollár, mert a jóság és az erős jellem üzenetét terjeszti… és ezek a dolgok felbecsülhetetlenek.

Ha úgy gondolod, hogy Tommy mintapolgár, akkor oszd meg ezt a cikket a Facebookon, hogy több ember tanulhasson a példájából!

Forrás: 5percblog.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük