Menü Bezárás

Búcsúzzunk el a Windows 10-ben a régi Start menütől!

A májusi frissítés a Start menüt is jelentősen átformálja.

Hirdetés

A Windows 10 betekintő program tagjaihoz eljuttatott legújabb tesztverzió tanúbizonysága szerint a májusban megjelenő nagy Windows 10 frissítés (v. 1903) a Start menü tekintetében is számos változást hoz.

Fontos újdonság, hogy a felhasználók kétszer annyi előtelepített alkalmazást törölhetnek, mint a korábbi Windows kiadásokban. Szintén új fejlemény, hogy egyszerre több csempét tudunk kezelni, és a Start menü egyszerűsített alapértelmezett layoutot kapott az új eszközökhöz, az új fiókokhoz és a tiszta lappal történő telepítésekhez.

A Fluent Design tervezési megoldásai immár a baloldali navigációs oszlopra is kiterjednek, és a kikapcsoló gomb egy jelzővel bővül, amely figyelmeztet, ha a frissítések a rendszer újraindítására várnak.

De talán a legfontosabb változás az, hogy a Start menű saját, különálló folyamatot kapott a rendszerben. Korábban a Start a tágabb Shell tapasztalat része volt, de most saját appba került át, így mentesül az egyéb felületeket érintő problémáktól, és működése megbízhatóbbá válik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük