Menü Bezárás

Budapest újra a világ közepe a legjobb úszók számára

Csak olimpiai és világbajnok úszók vesznek részt, a kiemelkedő pénzdíjas budapesti úszó FINA Champions Swim Series-en.

A 2019-ben induló FINA Champions Swim Series háromállomásos versenysorozatára összesen 109 sportoló (28 nemzeti úszó szövetség képviseletében) igazolta vissza részvételét. A sorozat első állomása a kínai Gunagzhou-ban lesz április 27/28-án, amit Budapest követ május 11/12, majd végül az amerikai Indiannapolis-ban zárulnak a versenyek május 31-én és június 1-jén.
A teljesen új, innovatív versenyrendezési elv mellett csak döntőket rendeznek 4 úszó részvételével, mindegyik állomáson 14 egyéni versenyszámmal. Az úszók meghívásos alapon Olimpiai- világ- és kontinensbajnokok, ranglista vezetők, ill. világcsúcstartók.
A magyar indulók között: Hosszú Katinka, Cseh László és Milak Kristóf.
(Photo by Fred Lee Getty Images)
Az 50m-es medencében rendezett versenyek teljes pénzdíja meghaladja a 3 millió USD-t.
Ennek az új nemzetközi összejövetelnek a fő célja, hogy a magas szintű úszók fokozott figyelmet kapjanak és további alkalmat a versenyre -ezáltal erősebb nemzetközi televíziós, digitális és média érdeklődést generálva, és évente újabb világszínvonalú platformot hozzon létre az úszáshoz.
 A sorozat kivételes kirakat lesz a sport és a csúcs úszók számára a tiszta verseny kombinálásával, valamint az innovatív sportbemutatóval és szórakoztatással.
(Photo by Adam PrettyGetty Images)
A koncepció egy egyedülálló műsor, amely a városoknak, műsorszolgáltatóknak és szponzoroknak kellő jelentőségű eseményt biztosít, új csillag-kultúrát hozva létre az állandóan változó úszómedencében. Egy dinamikus és innovatív bemutató több szórakoztató elemmel. A sztárokkal folytatott interjúk, a zene, a világítás, a hírességek egy egyedülálló, önfinanszírozó elit úszási eseményt alkotnak.
(Photo by Gustavo Ortizpicture alliance via Getty Images)
A sportolók részvétele ebben az exkluzív sorozatban csak meghívásos alapon fog történni, az olimpiai és a világérmesek, a WR birtokosa és a világ legjobb rangsoroltjai között. Ezek az úszók egyaránt kapnak nyeremény- és megjelenési díjat, hogy részt vegyenek a rangos eseményen, és minden költségüket (utazás, szállás és étkezés) fedezik.
2019 -re az első rendezvényre Guangzhou, Kína, április 27-28. Budapest, a magyar főváros, május 11-12-én fog követni; és Indianapolis, az USA-ban zárja be ezt az inaugurációs kiadást május 31-június 1-jén. Minden sorozat megfelel a FINA világbajnokság Gwangju 2019 és a Tokió 2020-as olimpiai játékok számára.
 Vonzó nyeremények kerülnek kifizetésre minden egyes versenyen (1. helyezett – 10 000 USD; 2. helyezett – 8’000 USD; 3. hely – 6 000 USD; 4. hely – 5 USD) és relé verseny (1. – 16 000 USD; 2. – 12’000 USD; 3. – 8’000 USD; 4. és ezután 2 000 USD). A verseny során létrehozott új világrekordokra 20 000 dolláros bónusz kerül kifizetésre.
(Photo by Vaughn RidleyGetty Images)
„ Az eredeti versenyformátum, az úszás körül szeretnénk létrehozni a kiállítást, és a nagyon vonzó nyereményalapú elosztás fontos elemei az új„ Champions Swim Series ”-nek. A Csillagok kiváló előadásaival új képet fogunk adni a Úszás a világról című témáról, úgy vélte, hogy Jula C. Maglione, a FINA elnöke. „A FINA nagyon elégedett a tekintélyes új sorozatra eddig beérkezett pályázatok szintjével. Ez azt mutatja, hogy ez a további lehetőség a versenyre fontosnak számít a Csillagok számára. A „Bajnokok úszás sorozat” a vízi rajongóinknak újabb úton fogják észlelni a vízi rajongóinkat ”- mondta Dr. Maglione.
Forrás: sport365.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük