Menü Bezárás

Női röpi: elképesztő hajrával harcolta ki az ötödik meccset a címvédő

A negyedik játszmában, 2:1-es békéscsabai vezetésnél 24:17-es előnybe került a Nyíregyháza, ám a BRSE a pokol mélyéről kapaszkodott vissza, és nyert, így ötödik mérkőzést dönt.

Masszív fújolás – ez jutott osztályrészül Hollósy Lászlónak, a Nyíregyháza edzőjének Békéscsabán, a női röplabda Extraliga elődöntőjének negyedik mérkőzésén. A harmadik, nyíregyházi találkozón a csabaiak szerint a tréner nem sportszerűen viselkedett, így aztán a szurkolók nagyon készültek arra, hogy pokollá teszik az életét, extra elszántsággal használták a tapsolót, sípot, dudát minden időkérése alatt.
Jól kezdett az összesítésben 2–1-es hátrányban lévő Békéscsaba, Tatjana Bokan olyan elánnal játszott, ahogyan legutóbb. A házigazda a játszma kezdetén vezetett, csakhogy 7:7 után fordult a kocka. A volt csabai Tatjana Maticsot ugyan lefárasztották a nyitásokkal, de Jazmine White, Danielle Brisebois és Inneh-Varga Elizabet termelte a pontokat. A békéscsabaiak mindent megtettek mezőnyben, ám a Nyíregyháza élesen, pontosan, náluk is jobban védekezett, és 24:19 után az első játszmalabdát pontra váltotta. Igaz, furcsa megoldással, de míg a csabai játékosok reklamáltak, az edzői stáb már összeszedte a holmiját a térfélcseréhez (19:25).

A csabai edző, Bogdan Paul már az első szettben cserékkel igyekezett felrázni a csapatot, a második szettben pedig feladót is cserélt, a nagyot küzdő Tálas Zsuzsannát Fábián Fanny váltotta. Bokan ezer fokon égett, ezt nemcsak a reklamálásért kapott sárga, hanem 13:10-es hátrányban az önmagát nem kímélő mentése is jelezte, 13:9-ről egy pontra zárkózott csapata, míg Hollósy időt kért. Csak hát jött Inneh-Varga védhetetlen csapása, így elmaradt a remélt fordulópont. Kicsivel később ellenben elérkezett, 17:16-nál átvette a vezetést a címvédő. Pillanatokig tartott csak a varázs, hibákkal és remek nyíregyházi védekezéssel a vendégek kerültek előnybe, ám a szettvégi 23:20-as előny sem volt elég nekik. A Békéscsaba sorozatban öt pontot ért el, az utolsó, elkeseredetten harcos és nagy labdamenetet Bokan fejezte be (25:23).

A tétnek megfelelően roppant fordulatosan alakult a harmadik játszma. Mindkét csapat egyre több hibát követett el, de elképesztő elszántsággal játszott és védekezett. A szett második felében azonban rendre a házigazda lépett el, s ki más, Bokan fejezte be a felvonást (25:21).

A negyedik szett eleje – elsősorban a jó sáncmunkának köszönhetően – a Nyíregyházáé lett, amely 24:17-nél szettlabdák sorozatához jutott, ám a Békéscsaba Lucija Mlinar csodálatos szerváival és elképesztő védekezéssel fordított, és kiharcolta az ötödik mérkőzést.

EXTRALIGA, NŐK, ELŐDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Swietelsky-Békéscsabai RSE–Fatum-Nyíregyháza 3:1 (–19, 23, 21, 24)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állás: 2–2 

Forrás: nemzetisport.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük