Menü Bezárás

Újabb világháborús bombát találtak Budapesten

Világháborús robbanótestet hatástalanítanak április 28-án Kispesten, ezért lezárják és kiürítik a Bozsik Stadiont és környékét.

Az érintett övezetben lakóknakáprilis 28-án, vasárnap reggel 8 óráigkell elhagyniuk az otthonaikat. Az önkormányzat illetékes munkatársai előzetesen felmérik, hány embernek van szüksége befogadóhelyre, és kik igényelnek orvosi ellátást.A befogadóhely a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola tornaterme lesz.A gondozásra szorulók, illetve az idősek elhelyezését a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat Kertvárosi Idősek Klubja végzi.

Rendőrök zárnak a BAH-csomópontnál április 10-én reggel, itt 6 robbantótestet találtakFOTÓ: POLYÁK ATTILA – ORIGO

A műveleti terület a Puskás Ferenc utca 1-3. lesz. A kiürítés több más XIX. kerületi utcát érint: Kassa utca, Pozsony utca, Feszty utca, Győrffy István tér, Czuczor utca, Hofherr A. utca, Fadrusz utca, Mészáros L. utca, Kócsag utca, Áchim A. utca, Iparos utca, Sólyom köz, Sas köz.

A körzetben átmenetileg forgalomkorlátozás is várható, az intézkedés a közösségi közlekedést és a vasúti közlekedést is érinti.

További információ a kispest.hu oldalon, valamint a 06-20-519-9257-es éjjel-nappal hívható telefonszámon kapható. Április 28-án a 06-20-239-0665-ös forródróton lehet érdeklődni. A közlekedést érintő tájékoztatásért a www.bkk.hu és a www.mavcsoport.hu oldalak híreit ajánlják.

Legutóbb szerdán, a BAH-csomópontnál volt nagyobb lezárás és kiürítés világháborús bombák hatástalanítása miatt.Ezt megelőzően március 23-án volt nagyobb területzárással járó hatástalanítási művelet, akkor a Duna budafoki szakaszán emeltek ki két világháborús bombát.

Forrás: Origo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük