Menü Bezárás

Vívás: mindkét junior tőrcsapatunk a dobogótól távol állt meg a vb-n

A fiúk a tizedik, a lányok a tizenötödik helyen zárták a juniorkorú tőrözők csapatviadalát a toruni korosztályos vívó vb-n. Péntektől a verseny utolsó szakaszában a párbajtőrözőké lesz a főszerep.

 

Finoman fogalmazva is visszafogott szereplést hozott a juniorkorú tőrözők csapatversenye a lengyelországi korosztályos vívó-világbajnokság hatodik napján. Pedig a lányok az idei foggiai Eb-n a bronzéremig meneteltek.

A vb a fiúknak sikerült jobban. Igaz, Tajvan legyőzése után az olaszok elleni nyolcaddöntő nem sikerült (34:45), de a helyosztókon remekelt az együttes. A hollandokat és a belgákat is simán legyőzte, majd a tizedik helyért a németek ellen szenvedett szoros vereséget a Maior Mátyás, Mihályi Andor, Szemes Gergő összeállítású hármas.

A lányok a fiúkhoz hasonlóan a legjobb 16 között köszöntek el az érmes reményektől. Azonban a szingapúriak elleni fiaskó után az olaszok és az ukránok ellen is vereség következett. A 15. helyért vívott találkozón  a románok felett aratott siker legfeljebb szépségtapasz lehetett a Hajas Nóra, Pöltz Anna, Szántay Anna alkotta alakulatnak.

Pénteken már a párbajtőrözők foglalják el a toruni pástokat. És több mint valószínű, hogy a magyarok közelebb járnak majd a pódiumhoz.

JUNIOR ÉS KADÉT VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, TORUN (LENGYELORSZÁG)
Junior tőr csapat. Fiúk: 
1., 2., 3., …10. Magyarország (Maior Mátyás, Mihályi Andor, Nedeljkovic Mateja, Szemes Gergő)
Leányok: 
1., 2., 3., …15. Magyarország (Hajas Nóra, Hanzl Lilla, Pöltz Anna, Szántay Anna)

 

forrás: nemzetisport.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük