Menü Bezárás

Soha nem látott mélységben a Hertha Dárdai alatt, veszélyben az állása

GettyImages-1137076583
Sorban öt vereséget szenvedett a Hertha BSC-vel Dárdai Pál, aki azóta, hogy négy éve kinevezték a klub élére, még sosem kapott ennyi meccsen megszakítás nélkül. Vasárnap a Hoffenheim verte őket 2-0-ra.

Történelmi válságba jutott Dárdai Pál irányítása alatt Hertha, a berlini csapat ugyanis sorban négy bajnokin is vereséget szenvedett, amivel a 11. helyig csúsztak vissza, így győzelmi, de legalábbis pontszerzési kényszerben utaztak vasárnap a Hoffenheim elleni meccsre, de ott sem sikerült igazán felpörögni, a Szalai Ádámmal felálló hazai csapat ugyanis már az első félóra végén vezetéshez jutott:

NADIEM AMIRI A TIZENHATOSRÓL ELERESZTETT TÁVOLI LÖVÉSÉVEL HAMAR ELŐNYBE KERÜLT A HOFFENHEIM.

Az afgán származású német játékos nem is helyezhette volna jobban a keresztlövést, ami a hosszú oldali kapufáról vágódott be.

A bekapott gól után a Hertha gyorsan megpróbált ritmust váltani, öt perccel később egy centikkel a tizenhatoson kívülről elvégzett szabadrúgással veszélyeztettek, de Marvin Plattenhardt ballábas csavarását kitolta a sarokból Oliver Baumann. Szinte rögtön utána, még a 40. perc előtt szeretett volna büntetőt rúgni a vendég csapat Plattenhardt lerántásáért, a bíró viszont nem fújt semmit, sőt, még a videóbíróval sem nézette meg az esetet.

A szünet után a Hertha maradt támadásban, a Hoffenheim inkább hátulról indulva, kontrákra építve próbálkozott, amitől felpörgött a meccs, és már az első percekben sorra jöttek a helyzetek mindkét oldalon. A második félidő első tíz percében a Hoffenheimnél is volt egy büntetőgyanús helyzet, de Martin Petersen ennél sem érezte szükségét, hogy játékba avatkozzon.

Az 55-60. perc táján kicsit lassult a mérkőzés, úgyhogy mindkét vezetőedző belenyúlt csapatába, a Hoffenheimből épp Szalai Ádám távozott elsőként. Az utolsó fél órában is többet támadott a Hertha – épp emiatt cserélt a Hoffenheim kettőt is a 70. perc előtt –, ám komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani, sőt, a 76. percben egy hazai kontra végén még nagyobb bajba kerültek, amikor az első gólt szerző Amiri helyére beálló Reiss Nelson közeli gólját hosszas tanakodás után megadták, ezzel már 2-0-ra vezetett a Hoffenheim.

Az utolsó öt percben két nagy védés is kellett a Hertha kapusától, Rune Jarsteintől, hogy ne legyen még nagyobb verés a vége, bár a lényegen nem változtat:

DÁRDAI PÁL MINDEN EDDIGINÉL NEHEZEBB HELYZETBE KERÜLT A BERLINI CSAPATNÁL, AMIVEL MÉG SOSEM KAPOTT KI SORBAN ÖTSZÖR,  AKÁR AZ ÁLLÁSÁBA IS KERÜLHET A TAVASZI HULLÁMVÖLGY.

Győzelmével a Hoffenheim tartja hatodik, még Európa Liga-indulást jelentő hatodik helyét a 29. forduló után, a Hertha a 11. pozícióban.

Forrás: Index.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük